All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Martín Montone Arquitectura
  6. 2019
  7. JL House / Martín Montone Arquitectura

JL House / Martín Montone Arquitectura

  • 16:00 - 19 April, 2019
  • Curated by Clara Ott
JL House / Martín Montone Arquitectura
JL House / Martín Montone Arquitectura, © Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán

© Luis Barandiarán © Luis Barandiarán © Luis Barandiarán © Luis Barandiarán + 24

© Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán

Text description provided by the architects. The house is located in a residential neighborhood in the outskirts of La Plata, province of Buenos Aires. In a plot of 10m x 30m, with obligatory removal from the front and from the side, the requirement of the clients to obtain as much free space as possible, and the budget allocated according to a mortgage loan, were the guidelines that led us to generate a compact house, without idle circulation, and with flexibility in the private area.

Floor Plans
Floor Plans
© Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán

It is a permanent home for a young couple with 3 daughters. The house is divided into two floors, the social area, on the ground floor, more linked to the outside, consists of a covered garage below the block that flies upstairs, semi-covered access, a living / dining room with large windows to the garden, toilette , and a large kitchen in relation to its own patio / laundry to obtain visuals, entrance of light in the afternoon and filtered ventilation through pre-molded concrete sunshades that give privacy to it.

© Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán

The upper floor contains the private areas of the house, with a master bedroom with bathroom, a large bedroom for the girls, a bathroom and a games room. The spatial organization of the upper floor gives the possibility of generating 3 individual bedrooms as the daughters grow up.

© Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán

These two floors are linked through the block of stairs in concrete seen from boards that cross the levels until forming the enclosure that contains the water tank. The materials chosen for this house are the wood board imprinted concrete that sews the house vertically, interior and exterior white walls, and the wood that brings warmth to the whole.

© Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán
Sections
Sections
© Luis Barandiarán
© Luis Barandiarán

View the complete gallery

About this office
Cite: "JL House / Martín Montone Arquitectura" [Casa JL / Martín Montone Arquitectura] 19 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/915256/jl-house-martin-montone-arquitectura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.