the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Housing
  4. China
  5. J+F Studio
  6. 2018
  7. Artists' Private House in Ningbo / J+F Studio

Artists' Private House in Ningbo / J+F Studio

  • 21:00 - 15 April, 2019
Artists' Private House in Ningbo / J+F Studio
© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

© Aladeen Knefaty © Aladeen Knefaty © Aladeen Knefaty © Aladeen Knefaty + 24

  • Architects

  • Location

    Ningbo, Zhejiang, China
  • Category

  • Lead Architect

    Jingang Zhang
  • Design Team

    Jingang Zhang, Taotao Xu
  • Area

    434.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

Text description provided by the architects. The project is located in Zhuangshi Avenue, Ningbo, the owner is an artist who has his own unique understanding of his private home.

© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

He hopes that the interior space is layered, transparent, coherent, and the outdoor courtyard can be fully utilized. After thinking, we first think of  Sūdōngpō's words “Garden No Stone No Grace, House No Stone No Elegant”

Taihu Lake Stone has the characteristics of “ leakage”, “ transparent” and “elegant”.

Courtesy of J+F Studio
Courtesy of J+F Studio

Leaking and seeing is just the transparency and coherence of the space. The show is the elegant appearance material. In order to Combine the owner space requirements, the design creates an interior space that is exquisite and interlaced for the owner, and the appearance is elegant and subtle.

© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty
Model Analysis
Model Analysis
© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

The interior space combines the spatial characteristics of Taihu Lake Stone—the “leakage” of There are different heights in the upper and lower floors, and the room is a layer of home, giving the interior a vertical flow sense, feeling the Sun, Air, and the Living person can flow throw the naturally here.

© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

The appearance is a staggered layer change that maps of the internal space. The inner staggered layer is reconnected through the half-floor staircase, and the human activity also completes all the internal and external flow undulating path, which seems to walk inside and outside the stone freely. Space has also reached the characteristics of Taihu Lake Stone - "transparent" inside and outside, this is not only visually transparent but also spatially transparent. The interior and exterior space connect seamlessly.

© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

The facade we used concrete painting, which is similar to the textures of Taihu Lake Stone, and finally formed a complete and delicate feeling. At the same time, we use wood grain aluminum alloy as the rim of window frame and railing all tighter to create a warm living atmosphere.

© Aladeen Knefaty
© Aladeen Knefaty

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Artists' Private House in Ningbo / J+F Studio" 15 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/914823/artists-private-house-in-ningbo-j-plus-f-studio/> ISSN 0719-8884
© Aladeen Knefaty

宁波艺术家私宅 / 上海继梵建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.