Zoom image | View original size
The project arose from the owner’s aspiration to have a swimming pool in his apartment. A wish that was welcomed and taken on board by Brazilian architect Fernanda Marques, who decided to place it right in the living room, no less, so that in addition to enjoying it for leisure, it would create an element of tension, particularly strong and present. “I designed the apartment for a couple with no children. The owner works in the financial market and is a keen art collector. He owns works by artists I greatly admire, such as Ernesto Neto, Edgard de Souza, Manoel Rio Branco, Zerbini, Tunga. The works speak directly to the issue of space – hence the importance of their placement in the project”, explains Fernanda. With an area of 477 m², the apartment is split over two floors. On the lower level are the living-room, dining-room, and the kitchen. Upstairs are the master and guest bedrooms, a fitness room, an office and access to the swimming pool. A mezzanine links the floors between the master bedroom and the living room, as well as by the glass swimming-pool. View more View full description
Share Share