Zoom image | View original size
The new workspace in Covent Garden for housing developers Pocket Living is structured around a forty-metre long inhabited wall that creates a permeable and active threshold between the public and private sides of their office. The wall winds through the unusually shaped floor plate of this existing office building as a formative and functional element, carefully constructed using modest materials that reflect the company’s design-focussed and affordable approach. The wall is permeable with openings along its length carefully co-ordinated to set up vistas through the layered workspace and onto the original windows which frame detailed views of the cityscape beyond. While separating front and back of house activities, the threshold wall goes further in containing and enclosing spaces which are utilised as meeting rooms, wellness rooms and break out and canteen spaces. View more View full description
Share Share