Zoom image | View original size
Casa Mariana deals with a corner plot with strict design regulations, juggling between salvaging views and maintaining a sense of intimacy in an otherwise very open residential community. The result is an L Shape plan with two main corridors that organize the private and public spaces, joined at the stairway that connects both stories. On the ground floor, the arrangement follows a logic of transition from public to private space, allowing them to be used independently while keeping their relationship and functional dependency from one another.  A sequence of sliding doors and pivoting glass partitions further allow spaces to adapt to different situations and activities and modify themselves accordingly. On the upper floor the program relation is much more straight forward, but still separating the master suite from the secondary bedrooms by a common intimate living space that overlooks the 2 stories sloped ceiling that covers the main living room. View more View full description
Share Share