Zoom image | View original size
The adaptation project is based in Wangjiatuan Village, Weihai City, Shandong Province of China. On the one hand, the 100-year-old village has preserved its original layout well, with distinctive traditional scenarios and great cultural and tourism value. On the other hand, agricultural decline and resident relocation have left behind many vacant houses, leading to a village with the apparent lack of vigor and vitality. The topic that the project intends to address is how to improve the living environment, drive industrial growth and revitalize the village while retaining its rural scenario and local characteristics, and how to meet people’s need for a delicate lifestyle while increasing villagers’ income. There may be a possibility to achieve this goal by designing.  Like what happened to other three groups of buildings for adaptive use accomplished in the village, Persimmon Garden is also a dwelling adaptation project. Before our designer team engaged in the project, part of the courtyard houses had been remodeled by another team. But the lack of design resulted in so poor effect that the remodeled section failed to come up with the owner’s expectation.  View more View full description
Share Share