Zoom image | View original size
The project aims to restore the elementary school, built in the '60s by Arch. Finzi and to expand it by building a double gym and cafeteria for the municipal school district. The project preserves the body of the school which is then redeveloped as part of the rehabilitation process. The main intentions are the adaptation of spaces to better suit the modern pedagogical needs, the reuse of the existing structure and reconstruction of the interior and the energy renovation necessary to comply with the current energy regulations.  The needs of modern-day schools require larger classrooms than before allowing for more dynamic teaching methods which are divided into different areas of activity. The new 100 square meter classrooms are obtained by extending the depth of the existing school spaces. The first level of the courtyards, along with the entire length of the complex and the head of the building, thus become part of the classrooms. View more View full description
Share Share