Zoom image | View original size
The house was built for the architect and his family, preserving relief, stones, and native trees, creating functional spaces that integrate domestic life with the nature of the place. The entrance of the house is done through a deck of 7cm thick wooden planks of demolition. This space doubles as an outdoor living room and is where the family spends most of the time. The carbon steel structure used in most of the building made possible large spans with spares of reduced sections, allowing large window openings and creating open spaces in dialogue with the garden and the beautiful landscape of the region. The flooring in most of the house is the concrete slab itself that was polished in the act of concreting - usually used in industries and gas stations because of its high impact resistance, abrasion, and its smooth and hygienic finish. View more View full description
Share Share