Zoom image | View original size
SO? has redesigned an existing 20000 m2 public cultural center by a major renovation project for Beylikduzu Municipality in Istanbul. Located in a district with 317.000 population, the project serves as a major public spot with its vibrant facilities such as library, children library, multi-purpose hall, playground area, workshops and studios and cinema halls, all reconfigured and redesigned by SO?. The building has gone under both structural and architectural renovation that require the redesigning of the entire interior and the façade. The main intervention to the existing architectural layout is the reconfiguration of the giant atrium -2000 m2- by installing a steel staircase with timber extensions acting as a vertical garden. This compelling circulation element provides a powerful image for the public entrance of the building as well as a shortcut for inner circulation between the different facilities that are dispersed around the atrium covered with a glass roof. All interior façades and ceilings are covered with plywood and opaque glass, providing a strong continuity in the architectural texture, and acoustically well designed rooms. View more View full description
Share Share