Zoom image | View original size
In the design of the “Stump House,” situated in the Santa Cruz Mountains of California, Brooklyn-based PARA Project was faced with unique constraints and unique possibilities. With local regulations imposing a 1,200 square foot footprint limit, 40-foot height limit, and provision for an adjoining 1,000 square foot uninhabitable structure, the design team was challenged to fit an extensive live-work space with little margin for maneuver. In response, the design team, led by Jon Lott, stacked one structure on top of the other, with an uninhabited art studio at the lower level embedded in the sloping landscape. Combined with the above habitable space, the proposal creates a combined live-work program under a single roof, in-keeping with height and use regulations. Such was the beauty of their response, the Stump House has been awarded an Honorable Mention at the 2019 Architect Magazine Progressive Architecture Awards. View more View full description
Share Share