Zoom image | View original size
Preservation and rehabilitation are the driving force of this scheme located in Coimbra’s UNESCO historic district near to São Salvador’s Church. A series of small but delicate interventions transform existing structure through careful design, material selection and modern building techniques. On the ground floor, one enters into a small living room where an equipped counter provides for the residents’ cooking needs. The first studio can be found at the back through which a tiny patio reveals itself. Above, the suits are oriented towards the street while the studios open to the back patio. Exposed wooden beams create an interior rhythm and give the sense of additional ceiling height. The bathrooms are lined with small white tiles which are not only practical but reflect and enhance natural light. View more View full description
Share Share