Zoom image | View original size
The Work is located in the south of Chile in the city of Puerto Varas, which is a very rainy area with a humid climate. The context of the work refers to gentle slopes with most of the main views in the distance; in the middle there are dense trees and in the terrain itself, only the topography stands out with a small block, in addition to this there is a condition of strong daily wind. The work always had to be preconceived with a low budget, otherwise it was not going to be built. With these conditions the house was sought to value the topography taking off to the maximum of is having the minimum visual elements that arrived at the terrain. It was also sought to play with the lightness of the volume, making reference to the vernacular architecture of the area taking advantage of the condition of this to climb the house to the great land in which it was immersed. View more View full description
Share Share