Zoom image | View original size
New York City-based Studio Cadena has designed Masa, a new restaurant in a northern residential neighborhood of Bogotá, Colombia. The restaurant is built at a residential scale, on the site of a former house. This is the second and largest space that Studio Cadena has designed for Masa, the first, also in Bogotá, is a smaller cafe that opened in 2014. The 7,500-square-foot building is organized as a grouping of distinct but interconnected volumes, each with a particular function. At one corner sits a cafe and bakery, which flows into central entrance area that is adjacent to a dining volume and separate retail space. An outdoor patio space provides garden seating and connects the public spaces to the kitchen in the rear. Elements such as a long concrete bar, cylindrical wood-clad service station, and a multi-tiered seating platform at the entrance serve to modulate the space. Says Studio Cadena founder and principal Benjamin Cadena about his design, “The idea is that everything is connected, but the spaces remain fragmented for intimacy. In any space in the restaurant you might hear or smell things that give a sense of the adjacent spaces, but it isn’t completely open. The design defines distinct spatial volumes yet allows you to move through them with the freedom of an open plan.” View more View full description
Share Share