the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. France
  5. TRACKS
  6. 2018
  7. School “la ruche” Perthes-en-Gâtinais / TRACKS

School “la ruche” Perthes-en-Gâtinais / TRACKS

  • 01:00 - 15 January, 2019
  • Curated by María Francisca González
School “la ruche” Perthes-en-Gâtinais / TRACKS
School “la ruche” Perthes-en-Gâtinais  / TRACKS, © Guillaume Amat
© Guillaume Amat

© Guillaume Amat © Guillaume Amat © Guillaume Amat © Guillaume Amat + 19

  • Architects

  • Location

    77930 Perthes, France
  • Category

  • Lead Architects

    Moïse Boucherie
  • Area

    1028.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat

    Text description provided by the architects. The project is placed in an arboreous and pedestrian area, in the heart of the historic town of Perthes-en-Gâtinais, located in the south of region Seine and Marne (77),

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat

    With conscious efforts of reducing disturbance, construction was still completed in a rapid 10 months. The city in which the project took place is a part of the regional natural park (PNRGF) which leads the project to be completed with highs environmental ambitions. The project is built in both wood framing and cladding, and its linear layout creates a spacious area that encouraging the ongoing pedestrian nature of the mall and kindergarten location. 

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat

    This new space is visually more generous and reinforces the bucolic and intimate nature of the undergrowth into which the new equipment is inserted. Coming to “life” this park provides the opportunity to continue its inscription in the history of the city and offers a generous space appropriable for all Perthes residents and their children.

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat

    ARCHITECTURAL CONCEPT
    The form of the project borrows its archetypal and typical geometry from the historic town center. Form reinterprets their iconic profile to draw an appropriable symbol. The new school is set up on the same level, and in linear, which allows to create, volumetric identities distinct by space, with variable widths and heights by program. Inside these volumes able offer a particular spatiality and generous to the premises teaching. These volumes are very widely opened on the playgrounds and in the backdrop of the wooded “promenade”. All indoor spaces, designed with the ladder of early childhood as a major reference, are cradled in natural light, in bright and warm spaces. The scale pitched roof to 45 °, draws a house like a child could do, simple, iconic, graphic. The bugs symbols applied in classroom gable are used  indoors for signage

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat
    Plan
    Plan

    LANDSCAPE
    The courtyard is composed of a large mineral space as an extension of the yard. Peripheral areas are covered with chips of wood called BRF, for the comfort of children and improve the living conditions of trees. The schoolyard is a real undergrowth with a soft ground and hard ground. Some trees are planted to allow for a gradual renewal of afforestation.

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat

    Located at the back of the school, there is an educational garden that is composed of elevated gardening trays  for the youngest. An area dedicated to storm water collection; also creates a favorable environment for the development of biodiversity

    © Guillaume Amat
    © Guillaume Amat

    View the complete gallery

    Project location

    Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
    About this office
    Cite: "School “la ruche” Perthes-en-Gâtinais / TRACKS" 15 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/909349/school-la-ruche-perthes-en-gatinais-tracks/> ISSN 0719-8884
    © Guillaume Amat

    Perthes-en-Gâtinais 的“蜂巢”学校 / TRACKS

    You've started following your first account!

    Did you know?

    You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.