All
Projects
Products
Events
Competitions

Plumeria House – Student Center / LUWIST

Plumeria House – Student Center / LUWIST

© Aldo Tria © Aldo Tria © Aldo Tria © Aldo Tria + 12

Dorms  · 
Jatinangor, Indonesia
  • Architects Authors of this architecture project LUWIST
  • Area Area of this architecture project
    628.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    745 Worksteel Interior, Fabelio, Ikea, Maja Deck, Roman Ceramics
  • Lead Architects

    Lukie Widya
  • Photographs

  • Other participants

    Arie Priya, Arman Masudi, Latifah Utary, Ditrisa Taranadia, Livie Tamariska, Ramadhan Adita
  • Landscape

    Reza Marsulaya
  • Structure Engineer

    Restu Andrea
More Specs Less Specs
© Aldo Tria
© Aldo Tria

Text description provided by the architects. Composed of multiple casual functions – this microcosm of student life is unified under the ground like stairs structure which soars outwards to embrace its newly-interconnected neighbours. Each function is expressed as a self-contained volume with its own unique spatial character. These volumes are lifted, twisted, pushed in and out of the façade, the resulting voids and spaces in-between form the buildings navigable corridor-less public landscape. 

Section and view
Section and view

The exterior has strong monotone references to the adjoining context, yet when one transitions through the facade during the day or as evening approaches on the concourse, the fun, colour and vibrancy of this centre springs into life.

© Aldo Tria
© Aldo Tria

The building comprises three separate parts: a three-storey building housing the student canteen and a roof structure housing the students co working.

© Aldo Tria
© Aldo Tria

The design of the building aim to fulfill two main goals: integration of the building into the natural surrounding landscape on one hand, and functional clarity on the other hand.

Floor plan
Floor plan

This clarity was achieved by separating the two main activates: the Students canteen and the co working area into three steps with differing characteristics of space, volume and operational organization.

© Aldo Tria
© Aldo Tria

" steep is the slope to the water that the house appears to have been dropped into the ground, a dynamic house -crafted object that has landed in a natural canvas. The intimate dialogue between the greyish of the house and the primary blues and greens of trees, and sky allows the house not only to assert its own presence but to enhance, by contrast, the beauty of its natural environment as well."

© Aldo Tria
© Aldo Tria

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Jatinangor , Bandung, Indonesia

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Plumeria House – Student Center / LUWIST" 07 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908963/plumeria-house-nil-student-center-luwist/> ISSN 0719-8884
© Aldo Tria

素馨之家——学生中心 / LUWIST

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.