All
Projects
Products
Events
Competitions

Nam June Paik Art Center Renovation / N H D M Architects

Nam June Paik Art Center Renovation / N H D M Architects

© Nam June Paik Art Center © Nam June Paik Art Center © Nam June Paik Art Center © Nam June Paik Art Center + 19

  • Structural Engineer

    SEN Structural Engineering
  • Clients

    GyeongGi Cultural Foundation, Nam June Paik Art Center
  • Budget

    Withheld
More Specs Less Specs
© Nam June Paik Art Center
© Nam June Paik Art Center

Text description provided by the architects. The Nam June Paik Art Center renovation project reconfigures approximately 12,000 sf of the existing museum (about one-third of the publicly accessible area) and provides the public with new ways to interpret, linger, exchange, and inhabit the institution. Experimenting with the idea of “building in a building” and a “figure in a figure,” the project explores the typological approach to appropriate underutilized institutional spaces for more flexible and transformative public use.   

© Nam June Paik Art Center
© Nam June Paik Art Center

Open Ground, the new entry floor of the museum is designed around three large-scale programmatic zones with strong figural and spatial characteristics - New Environment for Paik’s “TV GARDEN (1974)”, the Project Gallery (for emerging artists’ experimental exhibits), and the Workshop Circle (for new public programs) - and it aims to promote extended durations and multifarious ways that the public interacts with the art and its stories. Forming a new institutional interface with the public, three independent figures allow for simultaneous yet autonomous programming while the careful open composition fosters unpredictable exchanges and new curatorial potentials. Combined with supplementary mobile elements, the figures also frame additional user amenities.

© Nam June Paik Art Center
© Nam June Paik Art Center
Ground floor plan
Ground floor plan
© Nam June Paik Art Center
© Nam June Paik Art Center

The Flux NJP Play Room, located on the second floor, is a space for user-guided learning and exploration designed with media integrated custom furnishings and the infrastructure for moving image projections and other future technologies. Built in the underutilized residual spaces around the circulation core in a minimum and unusual footprint, the room provides a space of solitude and of intimacy with the learning material amid the expansive open gallery that occupies most of the floor. The geometry of the wall delineates immersive surfaces for media projections and unexpected spaces for group or personal use while producing a new scale obscuring the perception of its confines.

© Nam June Paik Art Center
© Nam June Paik Art Center

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 10 Baengnamjulro, Sanggal-dong, Giheung-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Nam June Paik Art Center Renovation / N H D M Architects" 02 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/908304/nam-june-paik-art-center-renovation-n-h-d-m-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.