All
Projects
Products
Events
Competitions

Chalet L / Silvia Acar Arquitetura

Chalet L / Silvia Acar Arquitetura

© André Scarpa © André Scarpa © André Scarpa © André Scarpa + 10

São Lourenço da Serra, Brazil
  • Architects Authors of this architecture project Silvia Acar Arquitetura
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Alcoa, Deca, Indusparquet, REKA, Stalla Móveis
  • Architect Responsible

    Silvia Acar
  • Unit

    ft2
  • Builder

    Engeark
More Specs Less Specs
© André Scarpa
© André Scarpa

Text description provided by the architects. The chalet l was designed to be just a room, a transparent refuge in the forest. For creating the feeling of being surrounded the treetops, the refuge was raised from the ground, creating a space under it, where it is possible to do outside activities. There is also space on arrival to put boots and coats. Inside, a desk, sink and nightstand built in, creating a small refuge.  The chalet area l is 6.25 m²

© André Scarpa
© André Scarpa
Plan
Plan
© André Scarpa
© André Scarpa

The implantation followed the criterion of existing glades in the forest, in combination of the search for the best views to the mountain across of the valley. The idea of minimal interference extends to the limit, so there is no construction for the parking area and accesses, these are made by trails on the ground.

© André Scarpa
© André Scarpa

The structure was designed as panels made of metalon tubular steel profiles, previously built on frames, and only welded in place. The exterior is lined with cementitious slab on the sides to stop some of the late afternoon sun. The interior, has thermoacoustic insulation coated with plywood lightly dyed in white. The roof is made with metallic layered tiles and the interior trimming liner keeps the interior cozy and even. The outside floor and staircase are made of expanded metal screen.

© André Scarpa
© André Scarpa

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: São Lourenço da Serra, SP, Brazil

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Chalet L / Silvia Acar Arquitetura" [Chalé L / Silvia Acar Arquitetura] 17 Dec 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/907452/chalet-l-silvia-acar-arquitetura/> ISSN 0719-8884
© André Scarpa

L木屋 / Silvia Acar Arquitetura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.