Zoom image | View original size
The Pomarino house stands in a corner that meets the two principal streets that organize the gated community in which it is located. This “L” shaped house opens itself to its neighbors in order to take advantage of the views in every possible angle. Since privacy wasn´t an issue for the house´s owners, we decided to locate the swimming pool in the most visible corner, in order to expose the house´s design and open it to its surroundings. The house takes advantage of the terrain´s natural slope and locates itself on top of the hill. This way it manages to hide the underground on the slope, making the garage and service areas invisible to the public.  The house is composed of two main volumes that sit on top of the hill and overlap on top of each other, responding to the lot´s neighbors. The space generated under the top volume creates a gallery that connects the house with the swimming pool and also functions as the house´s main access. This distribution hall connects the gallery with the kitchen, living room and service kitchen, which are all arranged under a free plan organization. An independent volume that sits behind the gallery hosts the service areas: laundry room, bathroom and sauna.  View more View full description
Share Share