Zoom image | View original size
The new Chungwoon University Library needed to incorporate multiple functions including a conventional library program along with an exhibition hall, lecture hall, president room, chairman of the board room, and typical office space. The architects therefore approached the library design with the outlook that this would be the heart of the university. With a south facing mountain view, various levels of natural light, fresh air, and landscape views help create an environment conducive to reading and researching. The large sloped sight was nicely integrated into the new built environment with multiple stepped terraces. After the break are photographs and drawings of this project. When evaluating the site the architects noted that, "it is located at the hill between traffic intersection on the south side and pine tree forest on the north side. The slope of the site is facing the south with a nice mountain view at a distance. On the west side across the road, there are classroom buildings, and on the north side across the pine forest, there are couple of buildings including dormitory and classroom buildings. It is the challenge of the site how to make the pleasant environment condition for the library by using the slope of the site." View more View full description
Share Share