Zoom image | View original size
The violent debate between scholarly and popular culture that inflamed architects and the general public is at stake in the Winter Garden project. On the one hand, an open-minded project management, very attentive to the integration in the near environment. And on the other hand, urban regulations based on a local mimetic town plan with generic subdivision bylaw. Originally, the building site was located nearby a park of the eighteenth century, a manor house and a magnificent kennel of the seventeenth. These elements has fed the project all long the design process. The drawing of the impasse came after, in the last sketches, because the site has been reconverted as an housing estate, growing years after years. The house was uncompromising suburban.  The Winter Garden is based on square plan, whose the frame is irregular; the four posts are anchored at four meters depth in the clay soil. On that plan, the sequences of everyday life are separated. View more View full description
Share Share