Zoom image | View original size
Spridd and Etat´s award-winning design for the residential building in Norrköping is now realized. The project “Weave” won the international competition MIPIM Architectural Review Future Project Award in 2013 in the prestigious category for residential houses. “Weave”  has commercial spaces on the ground floor and underground garage. It is centrally located in Norrköping’s historic industrial inner-city landscape. The building completes a triangular city block in the dense urban landscape where three streets meet. The area was originally used by the textile industry and is now gradually converted to house offices, educational and cultural institutions, restaurants and housing. “Weave” is part of this urban transformation. The apartments are of a different character: the ground floor apartment connect directly to the street and can be used for small-scale commercial activities or an atelier space combined with accommodation; apartments on the upper floors vary in suitable size for students as well as seniors and families with children. On the communal rooftop terrace, each apartment has its own parcel with views of the cityscape. View more View full description
Share Share