Zoom image | View original size
A mixed-use renovation and extension, HVdP squeezes a state-of-the-art veterinarian hospital, SPCA emergency clinic, and four residential units in and on top of a small abandoned photo studio.  Redefining the veterinary experience for the Mile End neighbourhood, the dilapidated storefront space and dark basement are brought to life with a calming minimal palette juxtaposed against existing raw surfaces and generous glazed partitions. Utilitarian materials work within the neighbourhood’s aesthetic and the specific needs of a veterinary clinic. Stone foundations, concrete wainscoting and ceramic tiling protect the lower part of the walls required to be resistant to animal wear and tear, whereas milky polycarbonate ceiling panels hide a complex mechanical system revealing only modest graphic lighting. View more View full description
Share Share