Zoom image | View original size
Situated on Tran Dai Nghia Street, Hanoi, the house lies in a lovely and tranquil alley. 5.4 meters in width and 20.3 meters in length, the house, with two open views at the front and back, overlooks a tree-filled university campus. Such an area, in the urban district, is ideal for creating a living space for a whole family. With large panels of glass and rough, hollow brick, the panorama in front of the house with perennial trees of nearly 20m is optimized to achieve a great harmony of colors from leaves (green) and concrete (grey). In addition, a contrast can be clearly seen as the brick wall is vertically built to balance with the horizontally recessed loggia and the courtyard. Interlaced among the vertical and horizontal lines is a big tub of plant at the corner of the loggia on the second floor, which brings balance and sets the facade of the house apart. Therefore, the appeal of the house comes from a perfect blend of inner-outer spaces and the solidity and void in its architecture. View more View full description
Share Share