the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Parking
  4. Denmark
  5. JAJA Architects
  6. 2016
  7. Parking House Ejler Bille / JAJA Architects

Parking House Ejler Bille / JAJA Architects

  • 02:00 - 21 November, 2018
Parking House Ejler Bille / JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects

Courtesy of JAJA Architects Courtesy of JAJA Architects Courtesy of JAJA Architects Courtesy of JAJA Architects + 9

  • Architects

  • Location

    Ørestad, 2300 København, Denmark
  • Area

    17000.0 m2
  • Project Year

    2016
Courtesy of JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects

Text description provided by the architects. Ejler Bille’s Parking House introduces a human scale to the infrastructural facilities that (still) occupy our cities. The ambition has been to transform parking houses from being mere functional necessities for cars, into attractive places for people and our urban environment.

Courtesy of JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects
Sketches
Sketches
Courtesy of JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects

Commissioned to design the façade only, we created a patchwork pattern of brick and stretch the metal that varies in scale. On the upper part of the façade, the scale of the pattern is larger, relating to the vast size of the parking house structure. As the façade meets the street, the patchwork pattern becomes smaller and creates inviting spaces for people. 

Parking House Ejler Bille / JAJA Architects, Courtesy of JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects

The aesthetic expression differs depending on the distance of the viewer. From afar, the large patterns are the prevailing experience, while it becomes more intricate in detailing when experienced up close. The façade is also designed to provide a space for building and nature to interact. Assisted by the stretch metal patchwork, vines will eventually cover the building’s four facades and create a beautiful contrast between the rigid façade pattern and organically grown plants.

Courtesy of JAJA Architects
Courtesy of JAJA Architects

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Parking House Ejler Bille / JAJA Architects" 21 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/906198/parking-house-ejler-bille-jaja-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.