All
Projects
Products
Events
Competitions

SWhouse_Office and house in Nha Trang / Chon.a

SWhouse_Office and house in Nha Trang / Chon.a

© Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran © Quang Tran + 51

Nha Trang, Vietnam
  • Architects Authors of this architecture project Chon.a
  • Area Area of this architecture project
    640.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2017
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Acor, INAX, Lumion, Toto
  • Lead Architects

    Nguyen Cong Toan
  • Design Team

    Phan Thanh Son, Tran Kim Trong, Nguyen Thanh Thien
  • Interior designer

    Duong Thi Tuyet
  • Photographs

More Specs Less Specs
© Quang Tran
© Quang Tran

SWhouse is the most apparent witness to our profession’s perspective_carries humans to the peace by traditional elements in the ambience of a building.

© Quang Tran
© Quang Tran
Section 1-1
Section 1-1

A building used to live, and incorporate  to used like a office- a common form in urban of Viet Nam. We don’t talk about this location, the owner demand , character or concepts, materials or process, construction engineering... We just only want to talk about the feeling of peoples living, feeling a peace with the nature inside their soul and in this building.

© Quang Tran
© Quang Tran

Elements in  traditional architecture such as the light, trees, wind or water surface...especially is “mái hiên nhà”- a space between indoor and out door, a space connect between humans and nature. It is used interwoven in every space of the modern tube house. Along with the cut scene, devide dark and bright space according to the visual perception of each age .

© Quang Tran
© Quang Tran
First floor plan
First floor plan
Second floor plan
Second floor plan

The proplem of microclimate in this house becomes simpler when humans and nature to harmonize and share together. People feel complete of sound, color, tactile, visual and sometimes even taste. The taste of peace in the heart of the urban.

© Quang Tran
© Quang Tran
© Quang Tran
© Quang Tran

With that spirits, we don’t deliberately to create a different elevation, we trying to blend in with the rhythm of the street by setback, elevations, forms, materials and trees in a contemporary context.

© Quang Tran
© Quang Tran

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "SWhouse_Office and house in Nha Trang / Chon.a " 02 Nov 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/904920/swhouse-office-and-house-in-nha-trang-cho/> ISSN 0719-8884
© Quang Tran

管式住宅,实现商住并用 / Chon.a

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.