Zoom image | View original size
The project reinterprets the spatial conception of a typical apartment from the beginning of last century in Barcelona. A space full of interior rooms, doors and halls, which does not adapt to the current needs of a living space. The strategy of the project is based on recovering and revaluing the original elements of the apartment, contrasting them with a minimalistic intervention. Elements like the original hydraulic floor tiles and high ceilings with the catalan vault are exposed and given an important visual role. The project allows to unify the space around a single piece of furniture that articulates the two main rooms of the house: a living-dining-kitchen and a bedroom-study. The annexation of these two spaces allows good cross ventilation on east-west axis. This unique piece allows us to respond to multiple problems and define a new way of seeing, using and living the space. View more View full description
Share Share