Zoom image | View original size
The object of the project was the last segment of a row of terrace houses. Its new owners faced the typical problems of buildings from this period in Poland: bad building materials, elevated ground floor, unpractical layout of inner walls. The effect was a house closed to the outside world full of uncomfortable separate and dim rooms. A small add-on included a garage, a living room and a terrace above. The whole plot was small and exposed from all around – the house had actually no garden. Our task was to create a new functional layout inside and to completely remodel the add-on inside its existing borders. The starting point was the neighborhood – designed as a “city-garden”. In our project we tried to make some frames which could be used as support to plants - we wanted to enlarge the existing garden, which part and continuation would be walls and terrace of the building. Thanks to this we provided some leisure area outside – the terrace on the first floor accessible from the living room by new outside stairs. The outside brick walls cover it from the sight of the passers-by, whereas openings and translucent parts let the sunlight inside. View more View full description
Share Share