Zoom image | View original size
The M16 House is located amidst other homes in a gated community in the town of Carpina. In order to meet the clients' needs, the project provides a weekend house to host, reunite and be the occasion for family gatherings. As an immediate response to the 30m x 15m corner lot, the two regulating track floors follow a pragmatic division in the layout of the environments with a continuous design. There is then the multiplication of perceptions and the appropriation of the site through the sequence of open spaces integrated into the natural landscape of the zone of the forest of Pernambuco, which reveals itself as a true scenario in front of the largest tested house. Having taken as a party a sequence of open spaces, attributed better ambiance in consonance with the place of predominantly southern solar orientation. View more View full description
Share Share