Zoom image | View original size
On the Cycladic island of Paros, within an area under natural protection, the conversion of two degraded 8-room rental studio complexes into two quality holiday residences required careful renegotiations on several scales and architectural dials. The proposed scheme, with regards to massing and articulation, combines proportions and composition of cubic volumes, repetition and standardization of openings, generous outdoor shaded spaces and the use of environmentally sound materials in order to redefine the complexes’ expression, achieve a plasticity of form but also an architectural unity that respects Cycladic architecture, adopts to the landscape and responds to the demands for contemporary holiday living. Each building is rearticulated as an assemblage of cubic volumes upon an expressed ‘base’ -a platform- that negotiates the harmonious adaptation into the landscape. At three meters above the 'base', a timber pergola with cantilevering slender beams creates shaded, comfortable and wind-protected areas, for lounging and sun bathing, showering, dining and food preparation ensuring all-day, outdoor living. View more View full description
Share Share