Zoom image | View original size
We were approached by a working couple to design their house on a small site of 20 ft x 40 ft. The site is located in a very densely populated residential locality, where most of the surrounding buildings either share walls or have very little setbacks between them. Keeping the shoe string budget and context in mind, we began with an idea of creating an introverted building which could have enough of light and openness to create a comfortable environment. To enhance this experience, we also explored the possibilities of the creating different volumes inside the small area, by playing with the floor planes at different heights. The house is divided into three zones vertically, the private (second floor), public (first and upper ground) and semi public (ground and lower ground). The private zone consists of two bedrooms positioned on either ends of the building, divided by central bay of bathrooms inserted between the rooms.  The master bedroom faces the road with a large standout and a children’s bed room is pushed to the rear end. Sky lights in the roof  ensure privacy and keep the interiors filled with light all the times, giving the end user flexibility to keep windows closed at times, due to the close proximity of neighbouring buildings. View more View full description
Share Share