All
Projects
Products
Events
Competitions

Campolivar House / Antonio Altarriba Comes

Campolivar House / Antonio Altarriba Comes

© Diego Opazo © Diego Opazo © Diego Opazo © Diego Opazo + 22

Houses  · 
Godella, Spain
  • Area Area of this architecture project Area: 306.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Diego Opazo
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Fantini, Inalco, SANTOS, Schotten & Wood, Shücco, secco
  • Collaborator Architects

    Rosa Lafuente, David López, Jesús Sancho-Tello
  • Architecture Students

    Álvaro Méndez, Marta Ramón.
  • Construction

    Nideker houses
More Specs Less Specs
© Diego Opazo
© Diego Opazo

Text description provided by the architects. The idea was to generate a stone podium that emerged from the base itself, establishing numerous relationships with its immediate surroundings, serving as the base for the sculptural piece of concrete where the program's night area is located.

© Diego Opazo
© Diego Opazo
Ground floor plan
Ground floor plan
© Diego Opazo
© Diego Opazo

Materiality is a fundamental part of this project, the work with stone, textured white concrete, glass and wood, are the elements that in an artisanal but very technological way defines the project.

© Diego Opazo
© Diego Opazo
Section
Section
© Diego Opazo
© Diego Opazo

The stone podium is divided into two levels, that of the basement, which houses an illuminated studio through two patios, a laundry room and the garage with the engine rooms, and the ground floor where the access with the lounge is located dining room kitchen and toilet.

© Diego Opazo
© Diego Opazo
First floor plan
First floor plan
© Diego Opazo
© Diego Opazo

The children's rooms are located in the concrete volume, which share a bathroom and a multifunctional central space, which is divided with wooden partitions to be able to be incorporated or not into the rooms. The main room with bathroom and dressing room.

© Diego Opazo
© Diego Opazo

The building appropriates practically the entire plot, generating a landscaped space in the access, and a terrace and pool space on the south side.

© Diego Opazo
© Diego Opazo

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Campolivar House / Antonio Altarriba Comes" [Casa Campolivar / Antonio Altarriba Comes] 28 Oct 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/902430/campolivar-house-antonio-altarriba-comes/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.