Zoom image | View original size
I SymbiosisFacing Yulin River, the Project sits next to Longxing Ancient Town, Chongqing, China, mirrored by rolling hills in the distance and a centralized green area. Natural landscape on the east side is exceedingly fascinating while its counterparts on the other sides are relatively ordinary. As a response to the environment , the architect places three buildings of different sizes side-by-side on the hillside and vertical to the riverside road, looking to achieve the optimum visual effect of riverfront landscape and distant mountains. II TopologyEach space is designed with various sizes by the architect according to its functions, including exhibition hall, book bar, swimming pool, and restaurant, forming multiple sequential courtyard spaces. Besides, traditional Chinese artistic concepts are integrated into the modern space by virtue of the transition between virtuality and reality, which is generally applied in traditional Chinese gardens.  View more View full description
Share Share