All
Projects
Products
Events
Competitions

San She House / llLab.

San She House / llLab.

New and old collisions make the old more charm. Image © Hanxiao Liu New looking, old lens. Image © Hanxiao Liu Cultural Coexistence Definition Space - The Great Wall Museum. Image © Hanxiao Liu Pure space without modification. Image © Hanxiao Liu + 30

Beijing, China
  • Architects: llLab.
  • Area Area of this architecture project Area: 400.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Hanxiao Liu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: BBMG, ZUAN PAI, Jinqiu, LESSO, Nippon, TAI SHAN, XIAO MAO, ZHONG WANG
The new urban interface hides in the old environment. Image © Hanxiao Liu
The new urban interface hides in the old environment. Image © Hanxiao Liu

Text description provided by the architects. Beingsituated inBeigou Village, Huairou, at the foot of the Mutianyu Great Wall, Beijing, such a space, seems to have much broadermeaning than what it is beingcalled.

The old space is presented by the new interface. Image © Hanxiao Liu
The old space is presented by the new interface. Image © Hanxiao Liu

A profitable extension of a newlyconstructed village resort, a more proactive and urbanized manner of communication emerged in the village, a sweet integration of originally contrasting life styles, an unprecedented cultural renaissance, a hint of the rural areas of China starting to be sliced apart as how it happened in the cities, or it is merely a space for food?

Space is an understanding of culture. Image © Hanxiao Liu
Space is an understanding of culture. Image © Hanxiao Liu

It is ambiguous as a space that the potential attributes of it may far exceed what it intended to achieve, in the culturally transitional period of a country that itself is uncertain about its own identity and the value of it.

New and old recovery, lights and light like life. Image © Hanxiao Liu
New and old recovery, lights and light like life. Image © Hanxiao Liu

Superficially, this is a place reconstructed and transformed from a farmer's home kitchen to a restaurant that serves the traditional Beijing hotpot which is one of the most typical representation of the Old-Beijing-Culture, however, the location, the historical background and how the space has been designed and constructed, make any of its given names imprecise, unless being very general.

Design Drawing
Design Drawing

At such particular moment, when the pursuit of design becomes increasingly visible which makes China seem to be probably still one of the best places to experiment, the opportunities in the urban areas continue to shrink. The conflict between the booming eagerness to create utopian architecture in China and the dramatically decreasing demand, shifts the possibilities to imagine, from where architects in China are familiar with to where are interestingly considered as places that architects are only emotionally attached to.

Cultural Coexistence Definition Space - The Great Wall Museum. Image © Hanxiao Liu
Cultural Coexistence Definition Space - The Great Wall Museum. Image © Hanxiao Liu

As a result, all relevant creations which are meant to be the revival of certain types of culture or the sensitive reaction to particular kinds of social movements turn out to be repetitively numb and senseless.

Provide the possibility of display space. Image © Hanxiao Liu
Provide the possibility of display space. Image © Hanxiao Liu
New looking, old lens. Image © Hanxiao Liu
New looking, old lens. Image © Hanxiao Liu

Then what exactly is the place designed for?
It is a place that has been reconstructed and transformed from a farmer's home kitchen to an Old-Beijing hotpot restaurant, which consists of six types of spatial qualities that accommodate a variety of activities that are possibly not either spiritually or formally capable of being associated.

Each frame is a cultural story. Image © Hanxiao Liu
Each frame is a cultural story. Image © Hanxiao Liu

There is a specific desired program, yet, it will be less numb if it makes people feel reluctant to define.

New and old collisions make the old more charm. Image © Hanxiao Liu
New and old collisions make the old more charm. Image © Hanxiao Liu

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Beigou Village, Huairou, Mutianyu Great Wall, Beijing, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "San She House / llLab." 04 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901260/san-she-house-lllab/> ISSN 0719-8884
Focus on the front of the stage. Image © Hanxiao Liu

长城脚下的北旮旯:叁舍 / llLab.

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.