Ávila Pavilion / COTAPAREDES Arquitectos

Ávila Pavilion / COTAPAREDES Arquitectos

© Cesar Béjar© Cesar Béjar© Cesar Béjar© Cesar Béjar+ 34

Tlajomulco de Zúñiga, Mexico
  • Area Area of this architecture project Area:  4308 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Cesar Béjar
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Aceros Ocotlan, Construlita, Eurovent, Lamina ternium
© Cesar Béjar
© Cesar Béjar

Text description provided by the architects. The project is located in the garden of a rest house on the outskirts of the city of Guadalajara Jalisco.

© Cesar Béjar
© Cesar Béjar

The building had to function to host events of different purposes, with a capacity for 200 people.

By counting the site with a house and a terrace of traditional architecture, the Pavilion should seek to be as respectful of the environment as possible and at the same time be efficient with the resources to facilitate its execution, for which the structure was modulated using the Standard measurements of the materials to be used such as steel, aluminum, glass and sheet cover.

© Cesar Béjar
© Cesar Béjar

The structure was modulated to 3mts, using columns PTR type where they rest the armors that give form to the cover. To make the wind circulate freely through space, we generate a gap in the roofs, which also helps us for acoustics. The largest surface of the roof is oriented to the north and the smallest to the south. The roof flies 1.5m to the sides to protect from excess lighting as well as generating a "engawa" where the user can walk the pavilion and admire the gardens being "protected" by the architecture.

Plan
Plan
East-West Elevation
East-West Elevation

To generate the accesses, two stereotomic pieces were designed that resolve the kitchen and bathroom services and at the same time give it a formal character different from the lateral ones that seeks to be as transparent as possible to integrate with the garden.

© Cesar Béjar
© Cesar Béjar

The aesthetics of the accesses is framed by the gap play of the covers made of white ribbed sheet prepared to reflect the heat as much as possible.

© Cesar Béjar
© Cesar Béjar

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:El Zapote, Jalisco, Mexico

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ávila Pavilion / COTAPAREDES Arquitectos" [Pabellón Ávila / COTAPAREDES Arquitectos] 04 Sep 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/901127/avila-pavilion-cotaparedes-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.