Zoom image | View original size
The new home for the Simons Center for Systems Biology at the Institute for Advanced Study (IAS), designed as an addition, seamlessly integrates with the existing three-storey Bloomberg Hall. Configured to eliminate corridors, the building has offices for faculty members, visiting scholars, and administrative staff as well as formal and informal meetings spaces.  The programmatically distinct lower floor contains the campus wide IAS computer center. The majority of rooms in the Simons Center surround a double height space. The combined lobby, library and stair hall encourages the kind of interactions crucial to the interdisciplinary mission of the Center. Meeting spaces strategically located around this core draw occupants towards daylight and landscape views. A large terrace overlooks a new courtyard featuring a sculpture by artist Richard Long, and creates a protected, intimate and sunlit outdoor meeting area. View more View full description
Share Share