the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Turkey
  5. Habif Architects
  6. 2018
  7. Bahçeköy House / Habif Architects

Bahçeköy House / Habif Architects

  • 01:00 - 15 August, 2018
  • Curated by Fernanda Castro
Bahçeköy House / Habif Architects
Bahçeköy House  / Habif Architects, © Gürkan Akay
© Gürkan Akay

© Gürkan Akay © Gürkan Akay © Gürkan Akay © Gürkan Akay + 38

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

Text description provided by the architects. The house is designed for a young family of four, located in Bahçeköy, Istanbul. The main motive of our concept is to have capaciously open spaces for living areas and link the interior with the exterior through large Windows and terraces.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

As viewed from the outside, the house gives strong and secure sense through concrete-stone mixed material of facade, however serves very open and airy space inside facing the private garden at the rear. The large Windows at the ground floor level incoroporate sliding doors that open onto the pool side terrace and fill the living and dining space with natural light.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

When designing, both for inside & outside, natural outcomes of the materials have been preserved as much as possible. Corten steel garden Wall, handmade concrete-stone mixed facade, natural looking of wood and marble have been used in the aim of creating warm and ‘living’ atmosphere both in and out side. All the furniture has been designed as a built-in interior. It ‘s mostly combination of black and natural oiled oak, pastel tones of lacquared MDFs. Metal elements are mostly choosen in black and particularly copper & satinet metal tones. The atmosphere has been created principally in a plain way; the details, furniture, and several art pieces bring the colour accents to the interior.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay
Diagram 01
Diagram 01
© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

As an architectural element, a sculptural staircase has been designed, linking the three levels and coated with natural oiled oak which gives warm atmosphere to the volume. Hand rail has been varnished in black creating a linear trace for distinct perception of the form.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

In the garden, next to the swimming pool, a poolhouse has been designed, accommodates a living space, kitchenette, outdoor lounge, gym, changing room and toilet. On the front side Wall height sliding Windows allow natural light fulfilling the inner space, and creates an open space next to the pool on demand.

© Gürkan Akay
© Gürkan Akay

View the complete gallery

About this office
Cite: "Bahçeköy House / Habif Architects" 15 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/900166/bahcekoy-house-habif-architects/> ISSN 0719-8884
© Gürkan Akay

花园区的四口之家 Bahçeköy House / Habif Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.