Zoom image | View original size
This project seemed like an Architect’s dream at first but upon closer understanding, of the site and the brief, revealed its complex nature. The seemingly large plot of 2.45 acres, populated with a variety of trees - small and large, was to be shared between the client and his brother, who had an existing house on site, without any compound wall in between. However, an informal pedestrian path, allowing the plot at the back an access to the main road, literally cut the site into two. Moreover the extending site towards the south, marked aside for the future commercial activity further reduced the buildable site to a linear strip. The clients, like many, worried about security and privacy, wanted a strong sense of ownership and exclusivity even without building any walls separating neither the pedestrian path nor his brother’s house. Adding to the complexity was their deep desire for an inside-outside feel for ther house, with the inclusion of nature as much as possible. View more View full description
Share Share