the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hotels
  4. China
  5. Ares Partners
  6. 2017
  7. MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort / Ares Partners

MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort / Ares Partners

  • 02:00 - 13 August, 2018
MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort / Ares Partners
Main road. Image © Shengliang Su
Main road. Image © Shengliang Su

Building B. Image © Shengliang Su Restaurant and building B. Image © Shengliang Su Restaurant. Image © Shengliang Su Room. Image © Shengliang Su + 29

  • Architects

  • Location

    Huchenxiang, Ninghai, Ningbo, Zhejiang, China
  • Lead Architect

    Helen Wang
  • Design Team

    Helen Wang, Hui Cheng, Zhu Colin, Jieling Hu, Mei Qin, Tengjun Zhan
  • Client

    Ninghai Tourism Bureau
  • Hotel Operator

    Lost Villa, Ninghai Jade Field
  • Area

    2630.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

Aerial. Image © Shengliang Su
Aerial. Image © Shengliang Su

Text description provided by the architects. Miya/LostVilla Hotel is located in Ninghai County HuChen township. Ninghai is a coastal county in the city of Ningbo, East China’s Zhejiang province. Lying between Tiantai Mountain and Siming Mountain, it boasts a beautiful mountainous territory. This hotel is converted from an old Granary station built in 1956. The site consists of six renovated old buildings and one new addition which functions as reception and meeting facility.

Rooms area. Image © Shengliang Su
Rooms area. Image © Shengliang Su
Building B. Image © Shengliang Su
Building B. Image © Shengliang Su

The renovation process is taking on a sensitive approach to the surrounding beautiful scenery and the old Granary station buildings on site. To convert from a storage space to a place where human comfort is in demand becomes quite a challenge to us. Our design approach is to engage a dialogue between the old and new buildings on site as well as a dialogue between architecture, mountain scenery and people.

Site plan
Site plan

Five of the seven existing buildings were built of stone masonry. All windows were very small in size and located 2.5 meters above ground. The lower part of the building facade is made of rock stone and the upper part is made of brick. They are linked by a continuous cement ring beam. All small windows are located at the upper part of the façade. Based on the new guest room plan, we carefully selected windows to be enlarged in width as well as in height. This is to minimize the opening cuts in the stone masonry exterior façade but meanwhile to allow more natural light penetrates into the interior space. The original façades made of natural stone were being covered with thick layers of white paint. After carefully removed the paint, the beautiful stone masonry façade reveal to its original condition.

Entrance and main road. Image © Shengliang Su
Entrance and main road. Image © Shengliang Su
West elevation
West elevation
Restaurant and building B. Image © Shengliang Su
Restaurant and building B. Image © Shengliang Su

The existing building structure is being kept. Two of the seven buildings have beautiful timber wood structure. We removed the false ceiling to allow wood structure to be exposed. Steel I-Beams are added either to reinforce the existing structure or to act as a channel for hiding all the utility pipes and conduits.

Restaurant. Image © Shengliang Su
Restaurant. Image © Shengliang Su

New interior demarcation walls are added to create twenty one guest suites. New bathroom facilities are also added to each guest suite. These new space are created as “boxes nesting inside a room”. The height for each box is controlled between 2.5 meter and 2.8 meter in order to bring the scale of the interior space closer to the perception of human body.

Room. Image © Shengliang Su
Room. Image © Shengliang Su

New decks and sun rooms were added to the smallest building on site. The oblique lines of the edge of the deck creates varies view points for hotel guests to appreciate the breathtaking mountain view.

Looking south from the balcony of Building C. Image © Shengliang Su
Looking south from the balcony of Building C. Image © Shengliang Su

The seventh building which was built in the 70s is being demolished and a new building is designed to build within the peripheral of the original building envelope. This new building is located in between two old stone masonry buildings. Our design approach is make the architecture building form as abstract as possible. The south façade of the building is directly facing the hotel main entry. We would like the hotel guests to view the mountain scenery in the distance upon entering. After studied the site condition carefully, we determined the southern façade height being at 4.85m and the north side at 7.1m. The east facade of the new building folds in an angle to echo the existing site condition. By bending and setting back, it created a space for people to lingering around. A secondary passage way is added between the west façade of the new building and the existing building. A stair by the west facade leads to the tea room and viewing deck on second floor. Large glass panels are being used on north and sound façade of the tea room. It maximizes the view of the mountain scenery around.

Building A, B and secondary passage. Image © Shengliang Su
Building A, B and secondary passage. Image © Shengliang Su
Building B. Image © Shengliang Su
Building B. Image © Shengliang Su

The architecture form of the new building is modern and abstract. The contemporary architecture language is yet to be respectful to the existing buildings around as well as to nature. Architecture, people and nature are in harmony.

Building B reception & restaurant. Image © Shengliang Su
Building B reception & restaurant. Image © Shengliang Su

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Ares Partners
Office
Cite: "MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort / Ares Partners" 13 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/899756/miya-lostvilla-huchen-barn-resort-ares-partners/> ISSN 0719-8884
Main road. Image © Shengliang Su

九熹-大乐之野·胡陈粮仓度假酒店 / 景会设计