Zoom image | View original size
The holiday house is located on the highest point of Santorini Island, on ‘Prophet Ilias’ mountainside. The building faces to the southwest and has a view of the Aegean Sea and the volcanic landscape. The residence consists of a living room, a dining area, a kitchen, a main bedroom and two bathrooms oriented towards to the view. The elongated, rectangular form is nestled into the slope. The excavation material that has resulted during the construction period, was used to shape the main façade of the house and its surrounding landscape. The house is integrated to the cliff-side, leaving the least possible imprint. Aim of the project is to merge the interior and exterior space of the house. The long, sliding glass door of 10meters length, opens and links the relaxation-cooking interior zone with the courtyard and the swimming pool. The interior space becomes an exterior one, under a shadow and at the same time expands into an infinity pool, an exterior lounge area and a wooden deck that compose the external space. Two main free standing walls highlight the two entrances of the holiday house, through two lateral staircases. View more View full description
Share Share