All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Mixed Use Architecture
  4. United States
  5. Mark Odom Studio
  6. 2017
  7. ATX Factory / Mark Odom Studio

ATX Factory / Mark Odom Studio

  • 17:00 - 14 August, 2018
  • Curated by Fernanda Castro
ATX Factory / Mark Odom Studio
ATX Factory / Mark Odom Studio, © Andrea Calo
© Andrea Calo

© Andrea Calo © Andrea Calo © Andrea Calo © Andrea Calo + 15

  • Other Participants

    Kim Lewis Design
  • MEP

    AYS Engineers
  • Structure Engineer

    MJ Structures
  • Specialty Lighting

    Warbach Lighting
  • Client/Builder

    Mark Hutchinson
  • More Specs Less Specs
© Andrea Calo
© Andrea Calo

Text description provided by the architects. This project was an adaptive reuse of an existing abandoned metal warehouse. The intent was to reuse the original footprint and volume of the building while filling the interior with a creative shared office space. This included a bar, lounge, showers, yoga area, private large meeting rooms, individual phone booth meeting spaces, and of course, an open floor plan with desks for larger groups.

© Andrea Calo
© Andrea Calo

The building was spatially planned into three quadrants, which worked well for varying sizes of workgroups with social activity and mingling at its core. One side of the building was designed for more intimate corporate affairs and includes formal meeting rooms, smaller workspaces for group specific tasks and phone booth pods. The opposite side of the building is designed as an open floor plan with a mezzanine above that was created to have computer stations along its edge for individual moments, as well as meeting rooms and phone booths for a more private setting.

© Andrea Calo
© Andrea Calo

The center of the building was programmed as a large bar/cafe for social gatherings and networking. There are also large restrooms with showers to keep up with the long work sessions groups might be involved in. The landscape around the building was designed to create different seating moments so that everyone had an opportunity to work or congregate, outside when needed. 

© Andrea Calo
© Andrea Calo

The envelope was designed under the “Passive House” standards and created an energy efficient layered assembly that goes well beyond industry standards. We achieved a sustainably tight envelope with minimal off-gassing and VOC’s so that our interior environment would remain healthy for years to come.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ATX Factory / Mark Odom Studio" 14 Aug 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/899277/atx-factory-mark-odom-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.