Zoom image | View original size
Located on one of the last remaining undeveloped coastal areas in California, this modern guest house resides on a wildlife preserve; exemplifying a successful balance of residential development and ecological preservation. Nestled into a steep hillside, the residence was designed with low visual and environmental impact on the surrounding landscape. Disguised by a low profile and green roof, the home itself invites sweeping (nearly 360 degree) views of the Pacific Ocean and surrounding rolling hills, through a generous amount of sliding glass and expansive decks, which cantilever over the foundation’s steep rock face. A high level of sensitivity to environmental impacts was exercised throughout all phases of design and construction. Anacapa and Willson Design employed green building practices, resulting in sustainable systems and material selection. View more View full description
Share Share