Zoom image | View original size
The project is the renovation of an old building, located at Avenida Sete de Setembro in Salvador, 2km away from the Historic Center, to become a coffee shop, establishing a dialogue between existing elements and those added to the space. The clients expressed a desire to have a tree as the focal point of the coffee shop hall. In order to do so, part of the floor slab of the first floor was demolished, creating a space with a double height ceiling capable of sheltering the canopy of a medium-sized tree (Chloroleucon tortum), also new skylights were installed in the roof to complement the natural lighting. This space was integrated into the coffee shop hall, with a collective table below the tree canopy, a large leather sofa leaning against the wall and smaller tables for two and four people. To give access to the mezzanine, a metal staircase was installed with wooden steps that lead to another area with tables, a lounge with sofas and armchairs, and a WC. The illumination of this area is made up of rail fixtures, neon sign and 95 pendants that dominate the space, forming a constellation above the hall. View more View full description
Share Share