Zoom image | View original size
This apartment is one of the many forgotten penthouses of 1950s São Paulo. The apartment absorbs both floor-plans of the two apartments per floor of this small building in Santa Cecília, each one with 60 square meters, and organizes the space in a fashion that is curious for the time in which it was constructed.   After being closed for 20 years, the owners bought not just the apartment, but the promise of a fight for the necessary renovations, which would be structural and require much patience and planning. All the building's water piping was in the walls (and there was no record of the piping, so it was necessary to track it down) and to meet the requirements of the owners, this piping needed to be updated and moved, so that the apartment's spaces could interact.  Besides this very important fluidity in the project, some of the original materials were kept, such as the granilite in the staircase and the old wooden floors, which were both restored. Other details were remade, such as the iron windows with electrostatic paint and the terracotta cementile flooring, which, in an abstract way, reflects the original forms found there. View more View full description
Share Share