Zoom image | View original size
In the center of P. Psychiko, a typical two-flat residence of 1955, is transformed into a 3-residences contemporary building. The reinterpretation of its functional and geometrical rules results in the transformation of both the building and its surrounding area. Τhe intervention is crucial. Only the structure of the building, as well as part of the external walls, are preserved, while all internal walls are demolished. The existing flat division and the existing entrances are also canceled The interior organization of the new residences, the relation between them and the circulation around them is fully redesigned. The building does not have four independent facades any more. It looks like a sculpture, characterized by the continuity of its sides. A new red veil covers the building and unifies it. View more View full description
Share Share