Zoom image | View original size
The house is located on a hillside characterized by the presence of numerous secular olive trees and a magnificent view to the south, in the direction of the city of Perugia. The building is organized on two levels: the upper floor dedicated to daytime activities functions, while the lower floor contains the bedrooms and all the service areas. The two floors of the house solve the existing height difference between the private access road and the large lower lawn, the only horizontal area in the property. Uphill, the house looks like a low volume and thus establishes a better relationship with the small scale of the place, characterized by the presence of the small existing agricultural building, considered an element of great importance also in the new settlement layout. Downhill, however, the house is manifested by the double height loggia open on the big lawn toward the swimming pool located at the southern end of the property. The entrance to the house takes place through the small loggia, defined by the long pitched copper roof which is lowered in the vicinity of the pedestrian access road being inserted between two existing olive trees, without altering the scale of the place. View more View full description
Share Share