Zoom image | View original size
The residence was built on a flat plot of 500m2, 10m x 50m, of a condominium with views to a Golf Course located in the city of Itu, 100km from the Capital of São Paulo. The housing program was distributed in 2 independent blocks whose tectonics identify each sector of the house according to its uses. The architectural expression comes from the duality between these volumes that are constantly related; one opposing each other, sometimes integrating their spatialities. When we access the construction by the axis that defines the entrance of the house - a vertical element that concentrates the hall, metallic stairs and the water box in the cover - we notice that we are in an interstitial space that makes the transition between the two sectors of the house. The first is one that is arranged in a linear fashion and integrated environments for coexistence and leisure.  View more View full description
Share Share