Zoom image | View original size
The Corte Del Forte project came about after an invitation to Rintala Eggertsson Architects from curators Yvonne Farrell and Shelley McNamara to participate in the 16th Venice Architecture Biennale. We were asked to do a special project at Forte Maghera, a closed down fortress in the Mestre part of Venice. As a gesture towards the local population, the curators decided to take the FREESPACE theme of the biennale out of the ordinary exhibition venues and build a pavilion for social activities in the mainland township of Mestre, thus establishing a better contact between the Biennale visitors and the general public. The choice of the site by the curatorial team was obvious; together with the adjacent San Giuliano Park, Forte Maghera serves as the main recreational area for the local population in Venice. View more View full description
Share Share