Zoom image | View original size
A +100 meter stretch of land beneath a train overpass in Koganecho, a district of Yokohama, Japan, underwent a progressive refurbishment in which seven different types of community space, each designed by a different architect, were built within a pre-set spatial grid. Historically there were many social issues in the area, largely in relation to its profitable but dangerous black market and red-light district. Once the illegal activity was eradicated in 2005, the underpass presented a great opportunity for social re-development, and the resultant project - the Koganecho Centre - emphasized an age-old Japanese cultural commitment, where what was once broken is used to make something new.  An art gallery, a cafe, a library, an artist’s studio, a meeting space, a workshop and an open-air piazza were designed by Contemporaries, Studio 2A, SALHAUS, Workstation, Koizumi Atelier, Sogabe Laboratory-Kanagawa University+matidesign, Nishikura Architectural Design Office respectively. The resultant eclectic aesthetic was inevitable, and therefore the role that the existing overpass's heavy columns play in mediating each design cannot be understated. View more View full description
Share Share