All
Projects
Products
Events
Competitions

Guoling Coast Sales Center / UUA

Guoling Coast Sales Center / UUA

East side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin West side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin The north-west light and shadow relationship after renovation. Image © Weiqi Jin Interior space after renovation. Image © Weiqi Jin + 38

Retail  · 
Yantai, China
  • Architects Authors of this architecture project Beijing Institute of Residential Building Design & Research, UUA (United Units Architects)
  • Area Area of this architecture project
    3500.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Beijing Jieqiangshengshi, Haoruida, Nanshan Aluminum
  • Lead Architects

    Yongzheng Li
  • Design Team

    Yongzheng Li, Yu Chen, Tim Mason,Qizhi Li, Teng Jiang, Yanfeng Lyu, Falu Wang, Wei Wang,Liang Deng,Bo Yang, Shengli Zhao
  • Photographs

  • LDI

    Shandong Plan Engineering Design
  • Landscape

    S.P.I Landscape Group
  • Fit-out

    W Studio
  • Lighting

    Kaidesiman
  • Facade Contractor

    Beijing Xifei Century Curtain Wall Engineering
More Specs Less Specs
East side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin
East side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin

Text description provided by the architects. Located in the city of Yantai, on the coast of Shandong Province, the Guoling coast salescenteris positioned less than 50 meters from the beach. thus allowing unparalleled views of this idyllic spot from all aspects.

East scene after renovation. Image © Weiqi Jin
East scene after renovation. Image © Weiqi Jin

The project brief was to provide a comprehensiverenovation of both the facade and internal space of the current building located on site, whilst maintaining the existingstructural framework .The design intention being to create a unique seaside architectural style, which is lightweight in both form and language, reminiscent of a traditional observatory overlooking the sea.

West Side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin
West Side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin
Void space after renovation. Image © Weiqi Jin
Void space after renovation. Image © Weiqi Jin

For the renovation of level-1, a subtle counterpoint is established where on one hand the transparent French windows weaken the sense of a solid wall,  whilst at the same time help define the shape and strength of columns, making reference to the  ‘pillars of an observatory’.

Interior space after renovation. Image © Weiqi Jin
Interior space after renovation. Image © Weiqi Jin

The form of the building at Level-2,with cantilevers extending towards all sides, defines  the principle iconic impression of the design, as the elongated form resembles not only  an observatoryplatform, but also creates a sense of motion, like two flying wings.

Building Detail. Image © Weiqi Jin
Building Detail. Image © Weiqi Jin

The central axis of the overall symmetrical layout is emphasized at  Level-3 , with the external facade utilizing a glass curtain wall with vertical louvers attached externally, creating a sense of a cascading veil. During the day the vertical louvers provide ample shadeto the inside space whilst filteringexternal glass reflection; whereas at  night when with interior is illuminated, the building transforms into a ‘lighthouse’ beside the sea.

East side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin
East side day scene after renovation. Image © Weiqi Jin

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Longkou, Yantai, Shandong, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Guoling Coast Sales Center / UUA" 21 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/894237/guoling-coast-sales-center-uua/> ISSN 0719-8884
Building Detail. Image © Weiqi Jin

山东龙口果岭海岸示范区 / UUA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.