Zoom image | View original size
AT House is defined by the repetition of a series of concrete walls, which modulate the interior spaces, aligned on a single axis, the architecture grows from the bedrock, with concrete planes holding the roof slabs and sun covers, creating a fragmented-light play.  The house is located on the highest point of the hill, it gazes mainly inward, to avoid the neighboring street, and a series of greenery filters views of the Oaxtepec Valley, the fields, and the sky. The roof slab is slightly slanted back, so there is more air for the main spaces and openings for the views, and the inside corridor is located north, on the lower ceiling-height, leading the way to each room, with greenery and northern light, and openings on each end of the corridor.  Cast concrete is kept apparent, rough with the wood form visible, the masonry walls were recovered from the excavation, used to create privacy between neighbors, topped with greenery. All the concrete, stone and woodworking is designed to a 1-foot module. View more View full description
Share Share